Geejee – Hier Ben Ik Dan

Corona inspireert Geejee tot uitbrengen Nederlandstalige EP!

Tijdens de Corona crisis liggen bandrepetities en liveoptredens stil. Voor Gertjan Crielaard was dit de aanleiding om een switch te maken van Engelstalige bands naar Nederlandstalig singer-songwriter. Op 7 mei verschijnt zijn 5 nummers tellende debuut-EP ‘Hier Ben Ik Dan’.

Gertjan Crielaard is een ervaren gitarist met honderden optredens in diverse bands met Engelstalig repertoire op zijn naam. Geplaagd door het niet kunnen repeteren of optreden door de Corona crisis, legt hij zich in het voorjaar van 2020 toe op het schrijven van nieuwe nummers. Omdat dat thuis gebeurt, kan dat niet te veel herrie maken, dus pakt Gertjan zijn akoestische gitaar. Bij het eerste nummer krijgt hij direct een inval voor een Nederlandstalige tekst. Hij laat het niet bij één nummer en daagt zichzelf uit om nog een aantal Nederlandstalige teksten te schrijven. Binnen een half jaar staat de teller al op 10 nummers.

Met de aanhoudende Corona-crisis besluit Gertjan in het najaar om een aantal nummers dan ook maar thuis op te nemen en af te mixen. Dat heeft geleid tot zijn debuut-EP ‘Hier Ben Ik Dan’ onder de naam Geejee, die hij in samenwerking met platenmaatschappij C&P Music op de markt zal brengen.

Beluister de EP via Spotify!

Meer van Geejee